5.3.2011

Ecorexia


I got really disturbed while reading the sites of Vegaaniliitto ry./Finnish Vegan Organization. Is there anything I can eat anymore??

I haven't eaten meat unless it was organic since the 8th grade, 
I have been a vegetarian and haven't used shampoo since the last summer, 
I don't use air planes and I hate cars, 
I prefer organic and local food...

My list would be longer. I still use milk, butter and eggs but reading through the pages made me feel like no, it's not enough that they're organic. I should give up from their use completely because they're still using animals arbitrarily against animal rights - keeping them as long there's some use and then killing them.

But I hate the whole idea of using replacements in my diet... I absolutely wont use any soya products like many other vegetarians I know do because it's shipped overseas - better (and cheaper) option is to use Finnish beans instead. And how about baking without eggs? I read the pages: 
"-- It's possible to replace an egg in baking with: 1/2 mashed banana, 1/2 dl squashed fruit e.g. apple, mashed beans, mashed potatoes or etc..."

I feel desperate. Everywhere I now look is something wrong and nothing is good enough. I should eat only green salad that I have grown myself on a sill.

Over thinking. I need some good sleep.

8 kommenttia:

 1. miks et kirjota suomeks? ja en muutenkaa tajuu sua.. ja ja ja ja miikks ihmeessä ei voi käyttää shampoota??!?!

  VastaaPoista
 2. Rakas Anonyymi,
  syy, miksi olen kirjoittanut englanniksi on se, että koen hieman turhaksi kirjoittaa tekstini kahteen otteeseen suomeksi ja sitten vielä käännettynä versiona perään englanniksi. Tietty se olisi mahdollista, että tekstiä julkaistaisiin myös suomeksi, jos siitä sitten pidettäisiin. Mutta englanniksi nyt myös syistä, että koen sen itseäni varten hyödyllisenä "piiloharjoituksena" ja koska suuriosa lukijoistani tällä hetkellä ovat ulkomaisia. Tietenkin ymmärrän, että monetkaan suomalaiset lukijat eivät jaksa vaivautua lukemaan englantia samalla mielenkiinnolla kuin vastaavasti suomea, harkitsen siis merkintöjeni kääntämistä tästä eteenpäin - kiitos siis palautteesta! :)

  Shampoon jättäminen hiustenpesussa, eli nk. No-Poo, on rahaa, luontoa ja jossain määrin myös hiuksia säästävä päätös. Voisin kirjoittaa aiheesta merkinnän ensiviikolla, yhteen kommenttiin vähän asian juju vaikea kiteyttää... :) Joten pysypä kuullolla, kun sinua vaikuttaa aihe kiinnostavan!

  VastaaPoista
 3. please don't do this to your body!
  you need meat and all that stuff!
  kinda worried about it ):
  please eat some decent food sweetheart.
  xx

  VastaaPoista
 4. even though i do eat meat, a lot of respect for you :)
  very cute outfit by the way!

  vanessa, x

  VastaaPoista
 5. Soijamaidon sijaanhan voi käyttää hyvin kauramaitoa ,esim. Yosaa tai Keijua. Kyllä ne on kotimaisia...
  Muutenkin suurin osa soijasta menee eläinten rehuksi, mun mielestä on parempi syödä se soija kuin kierrättää se jonkun lehmän kautta. Varsinkin talvisin lehmiäkin voidaan ruokkia soijalla. Soijamaitoa ei myöskään tarvitse säilyttää kylmässä, joten kuljetus onnistuu esim. laivalla, ei tarvita lentokoneita.
  Kananmunan saa kotimaisesti korvattua helposti hamppumaidolla, ja hampunsiemeniä saa luomuna ja suomalaisina. Suurin osa vegaaniliiton ohjeista ja vegaanikirjojen ohejista (joita itselläni on monta) on suunniteltu niin, että varsinaista korvaamista ei tarvitse miettiä
  Jos ekologisuus ja vegaanisuus kiinnostaa, kannattaa lukea kirja Härkäpapua sarvista. Se keskittyy kotimaiseen vegaaniravintoon, kaikki raaka-aineet (ei mausteet välttämättä) ovat kotimaisia. :)
  Muutenkin, suuri osa soijaa ihmisravinnoksi tuottavista firmoista käyttää Reilun Kaupan soijaa ja muutenkin niillä on hyvät ympäristökriteerit. Noista rehufirmoista en sanoisi samaa...
  Itse syön vegaanisesti, sillä mun mielestä lehmien ja etenkin kanojen kohtelu on niin järkyttävää ihan eettisistä syistä. Eihän niillä ole mitään mahdollisuutta lajityypilliseen käyttäytymiseen.

  VastaaPoista
 6. You look too cute :)

  Ahh, don't stress yourself much, love.
  xxx

  VastaaPoista
 7. hi there ! we've got almost the same name at blogspot !!!!

  VastaaPoista